Під час вивчення данного курсу ми будемо користуватись підручниками:
1. Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства: Підручник.:[для вищ. навч. закл.] / За ред. П’ятницької Н. О. – 2-ге вид. перероб. та допов.– К.: Центр учбової літератури, 2011 – 584 с.
2. Мальська М. П. Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування туристів (теорія та практика) [текст] підручник / / М. П. Мальська, О. М. Гаталяк, Н. М. Ганич – К.: «Центр учбової літератури», 2013. – 304 с.
3. Архіпов В.В., Русавська В.А. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства. - К.: Центр учбової літератури, 2009
4. Архіпов В. В. Організація ресторанного господарства. 2-го вид. Навч. посіб. К.: Центр учбової літератури; 2010. - 280 с.
5. С.Г. Кравець Організація і техніка обслуговування - К.: Інститкт професійно - технячної освіти НАПН України, 215. - 202 с.
6. Сало Я. М. Організація обслуговування населення на підприємствах ресторанного сервісу. Ресторанна справа : Довідник офіціанта. — Львів : Афіша, 2010. — 304 с.
7. Збірник рецептур національних страв та кулінарних виробів. -К. "А.С.К.", 2000.
та інші підручник, посібники, інтернет ресурси
1. Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства: Підручник.:[для вищ. навч. закл.] / За ред. П’ятницької Н. О. – 2-ге вид. перероб. та допов.– К.: Центр учбової літератури, 2011 – 584 с.
2. Мальська М. П. Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування туристів (теорія та практика) [текст] підручник / / М. П. Мальська, О. М. Гаталяк, Н. М. Ганич – К.: «Центр учбової літератури», 2013. – 304 с.
3. Архіпов В.В., Русавська В.А. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства. - К.: Центр учбової літератури, 2009
4. Архіпов В. В. Організація ресторанного господарства. 2-го вид. Навч. посіб. К.: Центр учбової літератури; 2010. - 280 с.
5. С.Г. Кравець Організація і техніка обслуговування - К.: Інститкт професійно - технячної освіти НАПН України, 215. - 202 с.
6. Сало Я. М. Організація обслуговування населення на підприємствах ресторанного сервісу. Ресторанна справа : Довідник офіціанта. — Львів : Афіша, 2010. — 304 с.
7. Збірник рецептур національних страв та кулінарних виробів. -К. "А.С.К.", 2000.
та інші підручник, посібники, інтернет ресурси
8.Грігорій Дудов "Вдео уроки"
03.04.20
Тема 1. Мета та завдання предмету. Ресторанне господарство, основні завдання, перспективи розвитку.
Урок № 1
Тема: Навчально-виховне завдання і структура предмету. Заклади ресторанного господарства, їх основні завдання, перспектива розвитку
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 11-14
Архіпов В.В: https://tourism-book.com/pbooks/book-57/ua/chapter-2112/
https://lektsii.org/5-77169.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
06.04.20
Урок № 2
Тема: Ознайомення з кваліфікаційною характеристикою і програмою з професії. Соціально-економічне і народногосподарське значення професії.
Опрацювати підручник (5. Сало Я.М.)
https://tourism-book.com/pbooks/book-81/ua/chapter-3150/
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему: "Вимоги до офіціанта"
Тема 2. Основні типи закладів ресторанного господарства.
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему "Класифікація закладів ресторанного господарства"
Дати відповіді на питання в Google класі.
10.04.20
Урок № 17
Тема: Роздавальні
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 35-42
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект
Урок № 18
Узагальнюючий урок
Контольний тест
Д/з повторити матеріал.
Тема 5. Організація процесу підготовки залів до обслуговування згідно з вимогами
Урок № 19
Тема: Значення правильної організації підготовки торгового залу до обслуговування відвідувачів. Вимоги до прибирання приміщень.
Конспект
Прибирання приміщення
Організація робочого місця
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 86-87
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Контрольний тест в Google класі.
13.04.20
14.04.20
Урок № 29
Узагальнюючий урок
Тематичний тест
Д/з повторити пройдений матеріал
Тема 7. Вивчення меню і прейскурантів
Урок № 30
Тема: Меню. Призначення меню. Види меню: меню “аля-карт” (з вільним вибором), денного раціону, чергових страв, порційних страв, комплексних обідів (“табл-дот”), меню спеціальних видів обслуговування (прийомів, бенкетів, від Шефа, сезонних, тематичних і т.д.).
Презентація
Теоретична частина
Види меню
Урок № 31
Тема: Асортиментний мінімум. Порядок розміщення закусок та страв з урахуванням послідовності їх подачі. Сезонні та фірмові страви в меню.
Теоретична частина
Дизайн меню
https://blog.khorzov.com/2017/09/27/kakoe-menu-luchshe-rabotaet-s-foto-ili-bez/
Швидке меню. як це працює
Підготувати звіт. Роботу надіслати в Google класі.
Урок № 40
Тема: Попередня та додаткова сервіровки столів до сніданку. Підбір посуду, приборів і столової білизни для даного виду обслуговування. Схеми сервіровки столів.
Теоретична частина
Презентація
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати завдання в Google класі.
Урок № 41
Тема: Попередня та додаткова сервіровки столів до обіду. Підбір посуду, приборів і столової білизни для даного виду обслуговування. Схеми сервіровки столів.
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93-100
03.04.20
Тема 1. Мета та завдання предмету. Ресторанне господарство, основні завдання, перспективи розвитку.
Урок № 1
Тема: Навчально-виховне завдання і структура предмету. Заклади ресторанного господарства, їх основні завдання, перспектива розвитку
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 11-14
Архіпов В.В: https://tourism-book.com/pbooks/book-57/ua/chapter-2112/
https://lektsii.org/5-77169.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
06.04.20
Урок № 2
Тема: Ознайомення з кваліфікаційною характеристикою і програмою з професії. Соціально-економічне і народногосподарське значення професії.
Опрацювати підручник (5. Сало Я.М.)
https://tourism-book.com/pbooks/book-81/ua/chapter-3150/
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему: "Вимоги до офіціанта"
Тема 2. Основні типи закладів ресторанного господарства.
Урок № 3
Тема: Класифікація закладів ресторанного господарства.
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 16-19
https://pidruchniki.com/10561127/turizm/klasifikatsiya_zakladiv_restorannogo_gospodarstva
Презентація
http://www.myshared.ru/slide/459365/
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 16-19
https://pidruchniki.com/10561127/turizm/klasifikatsiya_zakladiv_restorannogo_gospodarstva
Презентація
http://www.myshared.ru/slide/459365/
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему "Класифікація закладів ресторанного господарства"
Дати відповіді на питання в Google класі.
Урок № 4
Тема: Характеристика барів, кафе, закусочних.
https://studopedia.su/13_33768_harakteristika-tipiv-zrg-bariv-kafe-zakusochnih.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 21-24
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему "Види барів" або "Різновиди кафе"
https://studopedia.su/13_33768_harakteristika-tipiv-zrg-bariv-kafe-zakusochnih.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 21-24
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему "Види барів" або "Різновиди кафе"
Урок № 5
Тема: Характеристика ресторанів, класи ресторанів. Види послуг, які надають
заклади ресторанного господарства.
https://studopedia.su/13_33769_harakteristika-restoraniv-klasi-restoraniv.html
https://studopedia.su/13_33770_klasifikatsiya-restoraniv.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 19-21
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
https://studopedia.su/13_33769_harakteristika-restoraniv-klasi-restoraniv.html
https://studopedia.su/13_33770_klasifikatsiya-restoraniv.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 19-21
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Урок № 6
Тема: Принципи розміщення сітки закладів ресторанного господарства. Правила
роботи заклади ресторанного господарства.
https://helpiks.org/7-41285.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 25-27
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Пройти тест в Google класі (Обов`язково!)
Урок № 7
Тема: Структура управління ресторану. Права та обов’язки працівників ресторану.
https://lektsii.org/5-77179.html
Д/з Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Урок № 8
Тема: Узагальнюючий урок тем № 1,2
Нагадую всім пройти тестування в Google класі
Тема 3. Виробничі приміщення, їх характеристика, обладнання
Загальна презентація до теми
Тема: Цехова та безцехова структура виробництва.
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець) ст. 21-24
https://lektsii.org/5-77181.html
https://lektsii.org/5-77182.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання:
1. Дайте визначення цех - це...
2. Технологічна лінія - це
3. Дайте порівняльну характеристику чим відрізняється цех від технологічної лінії?
4. Які підприємства мають цехову структуру виробництва?
5. Які підприємства мають безцехову структуру виробництва?
Урок № 10
Тема: Характеристика технологічного процесу. Організація роботи заготівельних цехів, доготівельних цехів.
https://pidruchniki.com/1566021243443/turizm/organizatsiya_virobnitstva
https://studfile.net/preview/5152708/page:3/
https://poznayka.org/s41675t1.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання
07.04.20
Урок № 11
Тема: Організація складського господарства.
Організація виробництва - Гриньова В.М. - 11.2
https://studopedia.com.ua/1_134220_organizatsiya-skladskogo-gospodarstva.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання
Урок № 12
Тема: Вимоги та характеристики приміщень закладів ресторанного господарства.
https://studopedia.org/4-185955.html
https://helpiks.org/7-41284.html
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець ) ст. 25-27
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання
08.04.20
Урок № 13
Тема: Види торгівельних приміщень: вестибюль з гардеробом, зала чекання (аванзала), торгівельна і банкетна зали. Їх призначення, обладнання і вимоги до оформлення.
Приміщення для споживачів
https://pidruchniki.com/12810419/turizm/primischennya_dlya_spozhivachiv
Урок № 14
Тема: Торгівельна зала – основне приміщення ресторану, її розміщення і зв’язки з виробничими цехами, сервізною і мийною столового посуду, буфетом
Вимоги до оформлення приміщень
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 30-35
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, пройти тестування в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Оформлення торгівельної зали"
09.04.20
Урок № 15
Тема: Підсобні приміщення: сервізна та мийна столового посуду.
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, пройти тестування в Google класі.
Урок № 16
Тема: Правила миття столового посуду, приборів. Зв’язки мийної і сервізної з виробничими приміщеннями та торговими
https://studopedia.su/13_33790_pitannya-dlya-samoperevirki.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію по темі "Підсобні приміщення".
https://helpiks.org/7-41285.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 25-27
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Пройти тест в Google класі (Обов`язково!)
Урок № 7
Тема: Структура управління ресторану. Права та обов’язки працівників ресторану.
https://lektsii.org/5-77179.html
Д/з Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Урок № 8
Тема: Узагальнюючий урок тем № 1,2
Нагадую всім пройти тестування в Google класі
Тема 3. Виробничі приміщення, їх характеристика, обладнання
Загальна презентація до теми
Урок № 9
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець) ст. 21-24
https://lektsii.org/5-77181.html
https://lektsii.org/5-77182.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання:
1. Дайте визначення цех - це...
2. Технологічна лінія - це
3. Дайте порівняльну характеристику чим відрізняється цех від технологічної лінії?
4. Які підприємства мають цехову структуру виробництва?
5. Які підприємства мають безцехову структуру виробництва?
Урок № 10
Тема: Характеристика технологічного процесу. Організація роботи заготівельних цехів, доготівельних цехів.
https://pidruchniki.com/1566021243443/turizm/organizatsiya_virobnitstva
https://studfile.net/preview/5152708/page:3/
https://poznayka.org/s41675t1.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання
07.04.20
Урок № 11
Тема: Організація складського господарства.
Організація виробництва - Гриньова В.М. - 11.2
https://studopedia.com.ua/1_134220_organizatsiya-skladskogo-gospodarstva.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання
Урок № 12
Тема: Вимоги та характеристики приміщень закладів ресторанного господарства.
https://studopedia.org/4-185955.html
https://helpiks.org/7-41284.html
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець ) ст. 25-27
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання
08.04.20
Тема 4. Торгівельні приміщення, їх характеристика, обладнання
Урок № 13
Тема: Види торгівельних приміщень: вестибюль з гардеробом, зала чекання (аванзала), торгівельна і банкетна зали. Їх призначення, обладнання і вимоги до оформлення.
Приміщення для споживачів
https://pidruchniki.com/12810419/turizm/primischennya_dlya_spozhivachiv
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему: "Види торгівельних приміщень".
Урок № 14
Тема: Торгівельна зала – основне приміщення ресторану, її розміщення і зв’язки з виробничими цехами, сервізною і мийною столового посуду, буфетом
Вимоги до оформлення приміщень
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 30-35
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, пройти тестування в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Оформлення торгівельної зали"
09.04.20
Урок № 15
Тема: Підсобні приміщення: сервізна та мийна столового посуду.
Підсобні приміщення
https://studopedia.com.ua/1_180497_organizatsiya-roboti-miynoi-stolovogo-posudu-i-serviznoi.html
https://tourism-book.com/pbooks/book-81/ua/chapter-3138/https://studopedia.com.ua/1_180497_organizatsiya-roboti-miynoi-stolovogo-posudu-i-serviznoi.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, пройти тестування в Google класі.
Урок № 16
Тема: Правила миття столового посуду, приборів. Зв’язки мийної і сервізної з виробничими приміщеннями та торговими
https://studopedia.su/13_33790_pitannya-dlya-samoperevirki.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію по темі "Підсобні приміщення".
10.04.20
Урок № 17
Тема: Роздавальні
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 35-42
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект
Урок № 18
Узагальнюючий урок
Контольний тест
Д/з повторити матеріал.
Тема 5. Організація процесу підготовки залів до обслуговування згідно з вимогами
Урок № 19
Тема: Значення правильної організації підготовки торгового залу до обслуговування відвідувачів. Вимоги до прибирання приміщень.
Конспект
Прибирання приміщення
Організація робочого місця
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 86-87
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Контрольний тест в Google класі.
13.04.20
Урок № 20
Тема: Розміщення обідніх столів і стільців. Вплив конфігурації зали, розміщення колон, естради, дверей на розміщення столів і стільців. Ширина проходів і прохід між столами. Перевірка стійкості меблів. Міри усунення недоліків. Правила і порядок підготовки квітів при складанні букетів, композицій.
Теорнтична частина
Розміщення меблів
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 87-89
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Контрольний тест в Google класі.
Тема 6. Вивчення необхідного обладнання, меблів, посуда, приборів, білизни
Урок № 21
Тема: Види меблів, які використовують у торговому залі
Теоретична частина
https://lektsii.org/5-77191.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 42-45
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати тест в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Види меблів, які використовують в залі"
Урок № 22
Тема: Столовий посуд і його види: порцеляновий, фаянсовий, його форми, розміри, призначення.
Конспект
https://lektsii.org/5-77196.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 46-52
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Квест кімната має три завдання, після відповіді на які відкриються двері, Для отримання оцінки необхідно пройти квест і тестування.
Урок № 23
Тема: Столовий посуд і його види: кришталевий, скляний, його форми, розміри, призначення.
Теоретична частина
https://lektsii.org/5-77201.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 62-67
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
виконати тест в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Асортимент столового посуду", " Асортимент скляного посуду"
Урок № 25
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 58-61
Тема: Розміщення обідніх столів і стільців. Вплив конфігурації зали, розміщення колон, естради, дверей на розміщення столів і стільців. Ширина проходів і прохід між столами. Перевірка стійкості меблів. Міри усунення недоліків. Правила і порядок підготовки квітів при складанні букетів, композицій.
Теорнтична частина
Розміщення меблів
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 87-89
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Контрольний тест в Google класі.
Тема 6. Вивчення необхідного обладнання, меблів, посуда, приборів, білизни
Урок № 21
Тема: Види меблів, які використовують у торговому залі
Теоретична частина
https://lektsii.org/5-77191.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 42-45
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати тест в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Види меблів, які використовують в залі"
Урок № 22
Тема: Столовий посуд і його види: порцеляновий, фаянсовий, його форми, розміри, призначення.
Конспект
https://lektsii.org/5-77196.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 46-52
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Квест кімната має три завдання, після відповіді на які відкриються двері, Для отримання оцінки необхідно пройти квест і тестування.
Урок № 23
Тема: Столовий посуд і його види: кришталевий, скляний, його форми, розміри, призначення.
Теоретична частина
https://lektsii.org/5-77201.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 62-67
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
виконати тест в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Асортимент столового посуду", " Асортимент скляного посуду"
Урок № 24
Теме: Металевий посуд, його форми, розміри, призначення.
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 54-57
Урок № 25
Тема: Характеристика і призначення приборів індивідуального використання та додаткових приборів.
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 58-61
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест в Google класі.
Урок № 26
Тема: Столова білизна, яка застосовується в закладах ресторанного госпобарства і її характеристика.
Урок № 26
Тема: Столова білизна, яка застосовується в закладах ресторанного госпобарства і її характеристика.
Теоретична частина
Презентація
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 71-73
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест в Google класі.
Презентація
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 71-73
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест в Google класі.
Урок № 27-28
Практична робота № 1
Складання полотняних серветок.
Підготувати звіт. Скласти три інструкційно - технологічні картки складання серветок з (трьох) різних позицій.
Урок № 29
Узагальнюючий урок
Тематичний тест
Д/з повторити пройдений матеріал
Тема 7. Вивчення меню і прейскурантів
Урок № 30
Тема: Меню. Призначення меню. Види меню: меню “аля-карт” (з вільним вибором), денного раціону, чергових страв, порційних страв, комплексних обідів (“табл-дот”), меню спеціальних видів обслуговування (прийомів, бенкетів, від Шефа, сезонних, тематичних і т.д.).
Презентація
Теоретична частина
Види меню
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 75-79
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію "Різновиди меню", скласти порівняльну таблицю. Контрольні питання
Урок № 31
Тема: Асортиментний мінімум. Порядок розміщення закусок та страв з урахуванням послідовності їх подачі. Сезонні та фірмові страви в меню.
Теоретична частина
Дизайн меню
https://blog.khorzov.com/2017/09/27/kakoe-menu-luchshe-rabotaet-s-foto-ili-bez/
Швидке меню. як це працює
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 79-83
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест в Google класі. Скласти комплексне меню сніданку, обіду. Роботу надіслати.
15.04.20
Урок № 32
Тема: Прейскурант. Призначення і зміст прейскуранту. Послідовність розміщення
в прейскуранті вино-горілчаних виробів, напоїв, кондитерських і тютюнових
виробів.16.04.20
Урок № 33 - 34
Практична робота № 2
Вивчення меню та прейскурантів. Вправи по складанню меню та прейскурантів. Д\з. Повторити матеріал.
17.04.20
Тема 8. Отримання посуду, приборів, столової білизни, підготовка до обслуговування
Урок № 35
Тема: Одержання столової білизни, посуду і приборів. Перевірка якості.
Тема 8. Отримання посуду, приборів, столової білизни, підготовка до обслуговування
Урок № 35
Тема: Одержання столової білизни, посуду і приборів. Перевірка якості.
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест в Google класі.
Урок № 36
Тема: Способи полірування посуду та приборів. Способи додаткового протирання посуду і приборів
Урок № 36
Тема: Способи полірування посуду та приборів. Способи додаткового протирання посуду і приборів
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати завдання в Google класі.
Урок № 37
Тема: Правила і порядок підготовки спецій і приправ. Види спецій і приправ. Зберігання і вимоги до якості спецій і приправ
Тема 9. Здійснення попередньої сервіровки столів
Урок № 37
Тема: Правила і порядок підготовки спецій і приправ. Види спецій і приправ. Зберігання і вимоги до якості спецій і приправ
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект дати відповіді на контрольні питання в Google класі. Підготувати презентацію на тему "Підготовка та оформлення спецій"
21.04.20
Урок № 38
Тема: Способи накривання столів скатертинами і заміна скатертин
Теоретична частина
Презентація
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93 -95
21.04.20
Урок № 38
Тема: Способи накривання столів скатертинами і заміна скатертин
Теоретична частина
Презентація
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93 -95
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, Скласти схеми послідовності накривання столу скатертиною ( 2 способи) Контрольні питання в Google класі
Урок № 39
Тема: Загальні правила і послідовність сервірування столів в залежності від типу підприємства. Види сервіровки. Вимоги до сервіровки столів і техніка сервірування.
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93-100
Урок № 39
Тема: Загальні правила і послідовність сервірування столів в залежності від типу підприємства. Види сервіровки. Вимоги до сервіровки столів і техніка сервірування.
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93-100
Урок № 40
Тема: Попередня та додаткова сервіровки столів до сніданку. Підбір посуду, приборів і столової білизни для даного виду обслуговування. Схеми сервіровки столів.
Теоретична частина
Презентація
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати завдання в Google класі.
Урок № 41
Тема: Попередня та додаткова сервіровки столів до обіду. Підбір посуду, приборів і столової білизни для даного виду обслуговування. Схеми сервіровки столів.
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93-100
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати завдання в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Сервірування столу до обіду"
22.04.20
Урок № 42
Тема: Попередня та додаткова сервіровки столів до вечері. Підбір посуду, приборів і столової білизни для даного виду обслуговування. Схеми сервіровки столів.
22.04.20
Урок № 42
Тема: Попередня та додаткова сервіровки столів до вечері. Підбір посуду, приборів і столової білизни для даного виду обслуговування. Схеми сервіровки столів.
Презентація
Урок № 50
Тема: Зустріч відвідувачів. Правила і порядок прийому відвідувачів. Психологія різних типів відвідувачів
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93-100
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, опрацювати форму в Google класі. Відповісти на Контрольні питання
Урок № 43
Інструкційна картка
Опрацювати представлене відео, В ході перегляду зверніть увагу на зроблені помилки івкажіть на них в звіті.
Урок № 43
Практична робота №
3
Сервірування столів до сніданку та обіду.
Послідовність виконання сервіровки.Інструкційна картка
Опрацювати представлене відео, В ході перегляду зверніть увагу на зроблені помилки івкажіть на них в звіті.
Підготувати звіт. Роботу надіслати.
Д\з. Повторити матеріал.
23.04.20
Урок № 44
Практична робота № 3
Сервірування столів до сніданку та обіду. Послідовність виконання сервіровки.Підготувати звіт. Роботу надіслати.
Д\з. Повторити матеріал.
Урок № 45
Практична робота №
4
Сервірування столів до вечері. Послідовність
виконання сервіровки.Д\з. Повторити матеріал.
Урок № 47
Узагальнюючий урок
Тема 10. Організація процесу обслуговування
Урок № 48
Тема: Способи та методи обслуговування гостей
24.03.20
Урок № 46
Практична робота № 4
Сервірування столів до вечері. Послідовність виконання сервіровки.Д\з. Повторити матеріал.
Урок № 47
Узагальнюючий урок
контрольне тестування
Д\з. Повторити матеріал.
Тема 10. Організація процесу обслуговування
Урок № 48
Тема: Способи та методи обслуговування гостей
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект дать відповіді на контрольні питання в Google класі.
27.04.20
Урок № 49
Тема: Форми обслуговування офіціантами
27.04.20
Урок № 49
Тема: Форми обслуговування офіціантами
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповіді на контрольні питання в Google класі.
Урок № 50
Тема: Зустріч відвідувачів. Правила і порядок прийому відвідувачів. Психологія різних типів відвідувачів
Теоретична частина
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець) ст. 78 - 80
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Скласти структуру виконання дій при зустрічі гостей.
Тема 11. Прийом і оформлення замовлення
Урок № 51
Тема:Подача меню і прейскурантів. Техніка прийому замовлення. Рекомендації страв і вино-горілчаних виробів, коктейлів згідно асортименту меню і прейскуранту. Необхідність перевірки відповідної сервіровки столу до замовлення.
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець) ст. 80 - 81
Тема 11. Прийом і оформлення замовлення
Урок № 51
Тема:Подача меню і прейскурантів. Техніка прийому замовлення. Рекомендації страв і вино-горілчаних виробів, коктейлів згідно асортименту меню і прейскуранту. Необхідність перевірки відповідної сервіровки столу до замовлення.
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець) ст. 80 - 81
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест в Google класі.
Урок № 52 - 53
29.04.20
Урок № 52 - 53
Практична робота №
5
Відпрацювання навичок прийому та оформлення
замовлення. Д\з. Повторити матеріал.
Урок № 60
Тема: Правила подачі безалкогольних напоїв.
Тема 12. Отримання та подача страв та напоїв
Урок № 54
Тема: Основні способи подачі страв: “в обнос”, “в стіл”, з використанням приставного (підсобного) столика
Урок № 54
Тема: Основні способи подачі страв: “в обнос”, “в стіл”, з використанням приставного (підсобного) столика
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на контрольні питання в Google класі приєднавши до завдання. Підготувати презентацію на тему "Способи подачі страв"
Урок № 55
Тема: Передача замовлення в буфет, холодний і гарячий цехи, одержання і підготовка посуду для замовлених страв.
Урок № 55
Тема: Передача замовлення в буфет, холодний і гарячий цехи, одержання і підготовка посуду для замовлених страв.
Одержання напоїв і готових страв.
Необхідність перевірки одержаної продукції згідно замовлення. Вимоги до
оформлення страв
Теоретична частина
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець) ст. 83 - 88
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець) ст. 83 - 88
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповірі на контрольні питання в Google класі.
Урок № 56
Тема: Правила подачі вино-горілчаних виробів. Порядок сервіровки столу у відповідності з подачею вино-горілчаних виробів
Урок № 56
Тема: Правила подачі вино-горілчаних виробів. Порядок сервіровки столу у відповідності з подачею вино-горілчаних виробів
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 142- 146, ознайомитись з відео в Google класі.
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект відповісти на тест в Google класі.
Урок № 57
Тема: Температура подачі вино-горілчаних виробів. Техніка відкривання пляшок і наливання напоїв.
Урок № 57
Тема: Температура подачі вино-горілчаних виробів. Техніка відкривання пляшок і наливання напоїв.
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 142- 146, ознайомитись з відео в Google класі.
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповісти на контрольні питання в Google класі.
28.04.20
Урок № 58
Тема: Декантація вина
28.04.20
Урок № 58
Тема: Декантація вина
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповісти на контрольні питання в Google класі.
Урок №59
Тема: Особливості відкривання та подачі шампанського
Урок №59
Тема: Особливості відкривання та подачі шампанського
Теоретична робота
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповісти на питання красворду в Google класі.
Урок № 60
Тема: Правила подачі безалкогольних напоїв.
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповіді на контрольні питання в Google класі.
29.04.20
Урок № 61 - 62
Практична робота № 6
Відпрацювання техніки відкорковування пляшок та наливання напоїв.
Відпрацювання техніки відкорковування пляшок та наливання напоїв.
30.04.20
Урок № 63
Урок № 64
Тема: Подача холодних закусок. Підбір посуду і приборів для подачі холодних закусок.
Урок № 63
Узагальнюючий урок
Д\з. Повторити матеріал.
Тема: Подача холодних закусок. Підбір посуду і приборів для подачі холодних закусок.
Теоретична частина
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати Тест в Google класі.
04.05.20
Урок № 65
Тема: Подача гарячих закусок. Підбір посуду і приборів для подачі гарячих закусок.
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 110
04.05.20
Урок № 65
Тема: Подача гарячих закусок. Підбір посуду і приборів для подачі гарячих закусок.
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 110
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповіді на контрольні питання в Google класі.
Урок № 66
Тема: Подача перших страв. Підбір посуду і приборів для подачі супів в залежності від їх виду.
Тема: Подача гарячих напоїв. Підбір посуду і сервіровка столу перед подачею гарячих напоїв.
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 123- 124
Урок № 73
Тема:Порядок подачі чаю, кави, какао.
Урок № 66
Тема: Подача перших страв. Підбір посуду і приборів для подачі супів в залежності від їх виду.
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест в Google класі.
Урок № 67
Тема: Способи подачі різних видів супів і бульйонів.
Підготувати презентацію по темі "Способи подачі перших страв"
Урок № 72Урок № 67
Тема: Способи подачі різних видів супів і бульйонів.
Підготувати презентацію по темі "Способи подачі перших страв"
Д\з. Опрацювати матеріал, результат роботи надіслати в Google класі.
Урок № 68
Тема:Подача других страв. Підбір посуду і приборів для подачі других страв. Особливості подачі других страв при індивідуальних і групових замовленнях відвідувачів.
Урок № 68
Тема:Подача других страв. Підбір посуду і приборів для подачі других страв. Особливості подачі других страв при індивідуальних і групових замовленнях відвідувачів.
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 111 - 115
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 111 - 115
Підібрати матеріал по темі "Гарніри і соуси"
Урок № 69
Тема: Правила подачі гарнірів і соусів до других страв.
Урок № 69
Тема: Правила подачі гарнірів і соусів до других страв.
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, самостійно підібрати соус до гарніру, оформити в таблицю, надіслати в Google класі.
Урок № 70
Тема:Подача солодких страв. Набір посуду для подачі солодких страв. Правила оформлення солодких страв
Урок № 70
Тема:Подача солодких страв. Набір посуду для подачі солодких страв. Правила оформлення солодких страв
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати тест в Google класі.
Урок № 71
Тема:Правила подачі свіжих фруктів і ягід.
Урок № 71
Тема:Правила подачі свіжих фруктів і ягід.
https://sites.google.com/site/svitkulinariie/notatki/prikrasa-blud/fruktova-narizka-dla-prikrasi-svatkovogo-stolu
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповіді на контрольні питання в Google класі.
Тема: Подача гарячих напоїв. Підбір посуду і сервіровка столу перед подачею гарячих напоїв.
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 123- 124
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, Підготувати презентацію на тему "Підбір посуду і сервіровка столу перед подачею гарячих напоїв"
Урок № 73
Тема:Порядок подачі чаю, кави, какао.
Пактична робота №
7
Д/з Підготувати зві, дати відповіді на контрольні питання,
06.05.20
Урок № 78
Узагальнюючий урок
Д/з Повторити пройдений матеріал.
Тема 13 Розрахунок з відвідувачами
Урок № 79
Тема: Розрахунок з відвідувачами. Форма рахунку, зміст і порядок його
заповнення. Подача рахунку і проведення розрахунків. Розрахунок через
комп’ютерно-касові системи.
Д/з Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дайте відповіді на контрольні питання в Google класі
07.05.20
Урок № 80
Практична робота №
8
Д/з Підготувати зві, дати відповіді на контрольні питання,
Урок № 81
Практична робота №
8
Переглянути відео
Д/з Підготувати зві, дати відповіді на контрольні питання,
08.05.12
Тема 14. Збирання використаного посуду
Урок № 82
Тема: Прибирання використаного посуду, приборів.
Урок № 83
Тема: Послідовність прибирання чарок, бокалів, склянок
Д/з Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, пройдіть завдання в квест кімнаті в Google класі, результат надішліть. Бажаю успіхів
12.05.20
Урок № 84
Практична робота №
9
Прибирання використаного посуду
Комментариев нет:
Отправить комментарий