24.03.21
Під час вивчення данного курсу ми будемо користуватись підручниками:
1. Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства: Підручник.:[для вищ.
навч. закл.] / За ред. П’ятницької Н. О. – 2-ге вид. перероб. та допов.– К.: Центр учбової літератури, 2011 – 584 с.
2. Мальська М. П. Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування туристів (теорія та практика) [текст] підручник / / М. П. Мальська,
О. М. Гаталяк, Н. М. Ганич – К.: «Центр учбової літератури», 2013. – 304 с.
3. Архіпов В.В., Русавська В.А. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства. - К.: Центр учбової літератури, 2009
4. Збірник рецептур національних страв та кулінарних виробів. -К. "А.С.К.", 2000.
та інші підручник, посібники, інтернет ресурси
Тема 1. Мета та завдання предмету. Ресторанне господарство, основні завдання, перспективи розвитку.
Урок№1
Тема: Заклади ресторанного господарства, їх основні завдання, перспектива розвитку.
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 11-14
https://lektsii.org/5-77169.html
Д\з. Опрацювати матеріал. записати опорний конспект.
Урок №2
Тема: Ознайомення з кваліфікаційною характеристикою і програмою з професії. Соціально-економічне і народногосподарське значення професії.
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 11-14
https://lektsii.org/5-77173.html
Д\з. Опрацювати матеріал. записати опорний конспект.
Тема 2. Основні типи закладів ресторанного господарства.
Урок № 3
Тема: Класифікація закладів ресторанного господарства
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 16-19
https://lektsii.org/5-77174.html
https://pidruchniki.com/10561127/turizm/klasifikatsiya_zakladiv_restorannogo_gospodarstva
Презентація
http://www.myshared.ru/slide/459365/
Д\з. Опрацювати матеріал. записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему "Класифікація закладів ресторанного господарства"
Дати відповіді на питання в Google класі.
Урок № 4
Тема: Характеристика барів, кафе, закусочних.
https://studopedia.su/13_33768_harakteristika-tipiv-zrg-bariv-kafe-zakusochnih.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 21-24
Д\з. Опрацювати матеріал. записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему "Види барів" або "Різновиди кафе"
Урок № 5
Тема: Характеристика ресторанів, класи ресторанів. Види послуг, які надають заклади ресторанного господарства.
https://lektsii.org/5-77176.html
https://studopedia.su/13_33769_harakteristika-restoraniv-klasi-restoraniv.html
https://studopedia.su/13_33770_klasifikatsiya-restoraniv.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 19-21
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Урок № 6
Тема: Принципи розміщення сітки закладів ресторанного господарства. Правила роботи заклади ресторанного господарства.
https://helpiks.org/7-41285.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 25-27
Д\з. Опрацювати матеріал. записати опорний конспект.
Відповісти на питання в Google класі (Обов`язково!)
Урок № 7
Тема: Структура управління ресторану. Права та обов’язки працівників ресторану.
https://lektsii.org/5-77179.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Урок № 8
Тема: Узагальнюючий урок тем № 1,2
Нагадую всім пройти тестування в Google класі
Під час вивчення данного курсу ми будемо користуватись підручниками:
1. Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства: Підручник.:[для вищ.
навч. закл.] / За ред. П’ятницької Н. О. – 2-ге вид. перероб. та допов.– К.: Центр учбової літератури, 2011 – 584 с.
2. Мальська М. П. Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування туристів (теорія та практика) [текст] підручник / / М. П. Мальська,
О. М. Гаталяк, Н. М. Ганич – К.: «Центр учбової літератури», 2013. – 304 с.
3. Архіпов В.В., Русавська В.А. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства. - К.: Центр учбової літератури, 2009
4. Збірник рецептур національних страв та кулінарних виробів. -К. "А.С.К.", 2000.
та інші підручник, посібники, інтернет ресурси
Тема 1. Мета та завдання предмету. Ресторанне господарство, основні завдання, перспективи розвитку.
Урок№1
Тема: Заклади ресторанного господарства, їх основні завдання, перспектива розвитку.
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 11-14
https://lektsii.org/5-77169.html
Д\з. Опрацювати матеріал. записати опорний конспект.
Урок №2
Тема: Ознайомення з кваліфікаційною характеристикою і програмою з професії. Соціально-економічне і народногосподарське значення професії.
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 11-14
https://lektsii.org/5-77173.html
Д\з. Опрацювати матеріал. записати опорний конспект.
Тема 2. Основні типи закладів ресторанного господарства.
Урок № 3
Тема: Класифікація закладів ресторанного господарства
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 16-19
https://lektsii.org/5-77174.html
https://pidruchniki.com/10561127/turizm/klasifikatsiya_zakladiv_restorannogo_gospodarstva
Презентація
http://www.myshared.ru/slide/459365/
Д\з. Опрацювати матеріал. записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему "Класифікація закладів ресторанного господарства"
Дати відповіді на питання в Google класі.
Урок № 4
Тема: Характеристика барів, кафе, закусочних.
https://studopedia.su/13_33768_harakteristika-tipiv-zrg-bariv-kafe-zakusochnih.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 21-24
Д\з. Опрацювати матеріал. записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему "Види барів" або "Різновиди кафе"
Урок № 5
Тема: Характеристика ресторанів, класи ресторанів. Види послуг, які надають заклади ресторанного господарства.
https://lektsii.org/5-77176.html
https://studopedia.su/13_33769_harakteristika-restoraniv-klasi-restoraniv.html
https://studopedia.su/13_33770_klasifikatsiya-restoraniv.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 19-21
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Тема: Принципи розміщення сітки закладів ресторанного господарства. Правила роботи заклади ресторанного господарства.
https://helpiks.org/7-41285.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 25-27
Д\з. Опрацювати матеріал. записати опорний конспект.
Відповісти на питання в Google класі (Обов`язково!)
Тема: Структура управління ресторану. Права та обов’язки працівників ресторану.
https://lektsii.org/5-77179.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Урок № 8
Тема: Узагальнюючий урок тем № 1,2
Нагадую всім пройти тестування в Google класі
25.03.21
Урок № 9
Тема 3. Виробничі приміщення, їх характеристика, обладнання
Загальна презентація до теми
Урок № 9
Тема 3. Виробничі приміщення, їх характеристика, обладнання
Загальна презентація до теми
Тема: Цехова та безцехова структура виробництва.
https://lektsii.org/5-77181.html
https://lektsii.org/5-77182.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання
Урок № 10
Тема: Характеристика технологічного процесу. Організація роботи заготівельних цехів, доготівельних цехів.
https://pidruchniki.com/1566021243443/turizm/organizatsiya_virobnitstva
https://studfile.net/preview/5152708/page:3/
https://poznayka.org/s41675t1.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання
26.03.21
Урок № 11
Тема: Організація складського господарства.
Організація виробництва - Гриньова В.М. - 11.2
https://studopedia.com.ua/1_134220_organizatsiya-skladskogo-gospodarstva.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання
Урок № 11
Тема: Організація складського господарства.
Організація виробництва - Гриньова В.М. - 11.2
https://studopedia.com.ua/1_134220_organizatsiya-skladskogo-gospodarstva.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання
29.03.21
Урок № 12
Тема: Вимоги та характеристики приміщень закладів ресторанного господарства.
https://studopedia.org/4-185955.html
https://helpiks.org/7-41284.html
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець ) ст. 25-27
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання
Урок № 13
Тема: Види торгівельних приміщень: вестибюль з гардеробом, зала чекання (аванзала), торгівельна і банкетна зали. Їх призначення, обладнання і вимоги до оформлення.
Приміщення для споживачів
https://pidruchniki.com/12810419/turizm/primischennya_dlya_spozhivachiv
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Вимоги до оформлення приміщень
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 30-35
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, пройти тестування в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Оформлення торгівельної зали"
Тема: Підсобні приміщення: сервізна та мийна столового посуду.
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, пройти тестування в Google класі.
https://studopedia.su/13_33790_pitannya-dlya-samoperevirki.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію по темі "Підсобні приміщення".
02.04.21
Урок № 17
Тема: Роздавальні
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 35-42
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект
Урок № 18
Узагальнюючий урок
Контольний тест
Д/з повторити матеріал.
Тема 5. Організація процесу підготовки залів до обслуговування згідно з вимогами
Урок № 19
Тема: Значення правильної організації підготовки торгового залу до обслуговування відвідувачів. Вимоги до прибирання приміщень.
Конспект
Прибирання приміщення
Організація робочого місця
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 86-87
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Контрольний тест в Google класі.
05.04.21
Урок № 20
Тема: Розміщення обідніх столів і стільців. Вплив конфігурації зали, розміщення колон, естради, дверей на розміщення столів і стільців. Ширина проходів і прохід між столами. Перевірка стійкості меблів. Міри усунення недоліків. Правила і порядок підготовки квітів при складанні букетів, композицій.
Теорнтична частина
Розміщення меблів
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 87-89
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Контрольний тест в Google класі.
Тема 6. Вивчення необхідного обладнання, меблів, посуда, приборів, білизни
Урок № 21
Тема: Види меблів, які використовують у торговому залі
Теоретична частина
https://lektsii.org/5-77191.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 42-45
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
виконати тест в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Види меблів, які використовують в залі"
07.04.21
Урок № 22
Тема: Столовий посуд і його види: порцеляновий, фаянсовий, його форми, розміри, призначення.
Конспект
https://lektsii.org/5-77196.html
Квест кімната має три завдання, після відповіді на яку відкриються двері, Для отримання оцінки необхідно пройти квест і тестування.
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 46-52
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Урок № 23
Тема: Столовий посуд і його види: кришталевий, скляний, його форми, розміри, призначення.
Теоретична частина
https://lektsii.org/5-77201.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 62-67
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
виконати тест в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Асортимент столового посуду", " Асортимент скляного посуду"
Урок № 24
Теме: Металевий посуд, його форми, розміри, призначення.
Теоретична частина
Презентація
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 54-57
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати тест в Google класі.
Урок № 25
Тема: Характеристика і призначення приборів індивідуального використання та додаткових приборів.
Теоретична частина
Презентація
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 58-61
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест в Google класі.
Урок № 26
Тема: Столова білизна, яка застосовується в закладах ресторанного госпобарства і її характеристика.
Теоретична частина
Презентація
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 71-73
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест в Google класі.
Урок № 12
Тема: Вимоги та характеристики приміщень закладів ресторанного господарства.
https://studopedia.org/4-185955.html
https://helpiks.org/7-41284.html
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець ) ст. 25-27
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання
Тема 4. Торгівельні приміщення, їх характеристика, обладнання
Урок № 13
Тема: Види торгівельних приміщень: вестибюль з гардеробом, зала чекання (аванзала), торгівельна і банкетна зали. Їх призначення, обладнання і вимоги до оформлення.
Приміщення для споживачів
https://pidruchniki.com/12810419/turizm/primischennya_dlya_spozhivachiv
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Урок № 14
Тема: Торгівельна зала – основне приміщення ресторану, її розміщення і зв’язки з виробничими цехами, сервізною і мийною столового посуду, буфетомВимоги до оформлення приміщень
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 30-35
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, пройти тестування в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Оформлення торгівельної зали"
01.04.21
Урок № 15Тема: Підсобні приміщення: сервізна та мийна столового посуду.
Підсобні приміщення
https://studopedia.com.ua/1_180497_organizatsiya-roboti-miynoi-stolovogo-posudu-i-serviznoi.html
https://tourism-book.com/pbooks/book-81/ua/chapter-3138/https://studopedia.com.ua/1_180497_organizatsiya-roboti-miynoi-stolovogo-posudu-i-serviznoi.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, пройти тестування в Google класі.
Урок № 16
Тема: Правила миття столового посуду, приборів. Зв’язки мийної і сервізної з виробничими приміщеннями та торговимиhttps://studopedia.su/13_33790_pitannya-dlya-samoperevirki.html
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію по темі "Підсобні приміщення".
02.04.21
Урок № 17
Тема: Роздавальні
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 35-42
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект
Урок № 18
Узагальнюючий урок
Контольний тест
Д/з повторити матеріал.
Тема 5. Організація процесу підготовки залів до обслуговування згідно з вимогами
Урок № 19
Тема: Значення правильної організації підготовки торгового залу до обслуговування відвідувачів. Вимоги до прибирання приміщень.
Конспект
Прибирання приміщення
Організація робочого місця
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 86-87
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Контрольний тест в Google класі.
05.04.21
Урок № 20
Тема: Розміщення обідніх столів і стільців. Вплив конфігурації зали, розміщення колон, естради, дверей на розміщення столів і стільців. Ширина проходів і прохід між столами. Перевірка стійкості меблів. Міри усунення недоліків. Правила і порядок підготовки квітів при складанні букетів, композицій.
Теорнтична частина
Розміщення меблів
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 87-89
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Контрольний тест в Google класі.
Тема 6. Вивчення необхідного обладнання, меблів, посуда, приборів, білизни
Урок № 21
Тема: Види меблів, які використовують у торговому залі
Теоретична частина
https://lektsii.org/5-77191.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 42-45
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
виконати тест в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Види меблів, які використовують в залі"
07.04.21
Урок № 22
Тема: Столовий посуд і його види: порцеляновий, фаянсовий, його форми, розміри, призначення.
Конспект
https://lektsii.org/5-77196.html
Квест кімната має три завдання, після відповіді на яку відкриються двері, Для отримання оцінки необхідно пройти квест і тестування.
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 46-52
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Урок № 23
Тема: Столовий посуд і його види: кришталевий, скляний, його форми, розміри, призначення.
Теоретична частина
https://lektsii.org/5-77201.html
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 62-67
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
виконати тест в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Асортимент столового посуду", " Асортимент скляного посуду"
Урок № 24
Теме: Металевий посуд, його форми, розміри, призначення.
Теоретична частина
Презентація
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 54-57
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати тест в Google класі.
Урок № 25
Тема: Характеристика і призначення приборів індивідуального використання та додаткових приборів.
Теоретична частина
Презентація
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 58-61
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест в Google класі.
Тема: Столова білизна, яка застосовується в закладах ресторанного госпобарства і її характеристика.
Теоретична частина
Презентація
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 71-73
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест в Google класі.
09.04.21
Урок № 27-28
Практична робота № 1
Складання полотняних серветок.
Підготувати звіт. Скласти три інструкційно - технологічні картки складання серветок з (трьох) різних позицій.
Урок № 29
Узагальнюючий урок
Тематичний тест
Д/з повторити пройдений матеріал
12.04.21
Тема 7. Вивчення меню і прейскурантів
Урок № 30
Тема: Меню. Призначення меню. Види меню: меню “аля-карт” (з вільним вибором), денного раціону, чергових страв, порційних страв, комплексних обідів (“табл-дот”), меню спеціальних видів обслуговування (прийомів, бенкетів, від Шефа, сезонних, тематичних і т.д.).
Презентація
Теоретична частина
Види меню
Узагальнюючий урок
Тематичний тест
Д/з повторити пройдений матеріал
12.04.21
Тема 7. Вивчення меню і прейскурантів
Урок № 30
Тема: Меню. Призначення меню. Види меню: меню “аля-карт” (з вільним вибором), денного раціону, чергових страв, порційних страв, комплексних обідів (“табл-дот”), меню спеціальних видів обслуговування (прийомів, бенкетів, від Шефа, сезонних, тематичних і т.д.).
Презентація
Теоретична частина
Види меню
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 75-79
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію "Різновиди меню", скласти порівняльну таблицю
Урок № 31
Тема: Меню спеціальних видів обслуговування (прийомів, бенкетів, від Шефа, сезонних, тематичних і т.д.)..
Тема: Меню спеціальних видів обслуговування (прийомів, бенкетів, від Шефа, сезонних, тематичних і т.д.)..
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 75-79
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Скласти меню
14.04.21
Урок № 32
Тема: Асортиментний мінімум. Порядок розміщення закусок та страв з урахуванням послідовності їх подачі. Сезонні та фірмові страви в меню.
Теоретична частина
Дизайн меню
https://blog.khorzov.com/2017/09/27/kakoe-menu-luchshe-rabotaet-s-foto-ili-bez/
Тема: Асортиментний мінімум. Порядок розміщення закусок та страв з урахуванням послідовності їх подачі. Сезонні та фірмові страви в меню.
Теоретична частина
Дизайн меню
https://blog.khorzov.com/2017/09/27/kakoe-menu-luchshe-rabotaet-s-foto-ili-bez/
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 79-83
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест в Google класі. Скласти комплексне меню сніданку, обіду. Роботу надіслати.
Урок № 33
Тема: Прейскурант. Призначення і зміст прейскуранту. Послідовність розміщення в прейскуранті вино-горілчаних виробів, напоїв, кондитерських і тютюнових виробів.Урок № 34
Практична робота № 2
Вивчення меню та прейскурантів. Вправи по складанню меню та прейскурантів. Д\з. Повторити матеріал.
Урок № 35
Практична робота № 2
Вивчення меню та прейскурантів. Вправи по складанню меню та прейскурантів. Д\з. Повторити матеріал.
Тема 8. Отримання посуду, приборів, столової білизни, підготовка до обслуговування
Урок № 36
Тема: Одержання столової білизни, посуду і приборів. Перевірка якості.
Урок № 37
Тема: Правила і порядок підготовки спецій і приправ. Види спецій і приправ. Зберігання і вимоги до якості спецій і приправ
Інструкційна картка
Опрацювати представлене відео, В ході перегляду зверніть увагу на зроблені помилки і вкажіть на них в звіті.
Урок № 36
Тема: Одержання столової білизни, посуду і приборів. Перевірка якості.
Способи полірування посуду та приборів. Способи додаткового протирання посуду і приборів
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест в Google класі
Тема 9. Здійснення попередньої сервіровки столів
Урок № 37
Тема: Правила і порядок підготовки спецій і приправ. Види спецій і приправ. Зберігання і вимоги до якості спецій і приправ
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект дати відповіді на контрольні питання в Google класі. Підготувати презентацію на тему "Підготовка та оформлення спецій"
15.04.21
Урок № 38
Тема: Способи накривання столів скатертинами і заміна скатертин
Теоретична частина
Презентація
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93 -95
15.04.21
Урок № 38
Тема: Способи накривання столів скатертинами і заміна скатертин
Теоретична частина
Презентація
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93 -95
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, Скласти схеми послідовності накривання столу скатертиною ( 2 способи) Контрольні питання в Google класі
Урок № 39
Тема: Загальні правила і послідовність сервірування столів в залежності від типу підприємства. Види сервіровки. Вимоги до сервіровки столів і техніка сервірування.
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93-100
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93-100
16.04.21
Урок № 40
Тема: Попередня та додаткова сервіровки столів до сніданку. Підбір посуду, приборів і столової білизни для даного виду обслуговування. Схеми сервіровки столів.
Теоретична частина
Презентація
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати завдання в Google класі.
Урок № 40
Тема: Попередня та додаткова сервіровки столів до сніданку. Підбір посуду, приборів і столової білизни для даного виду обслуговування. Схеми сервіровки столів.
Теоретична частина
Презентація
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати завдання в Google класі.
19.04.21
Урок № 41
Тема: Попередня та додаткова сервіровки столів до обіду. Підбір посуду, приборів і столової білизни для даного виду обслуговування. Схеми сервіровки столів.
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93-100
Тема: Попередня та додаткова сервіровки столів до обіду. Підбір посуду, приборів і столової білизни для даного виду обслуговування. Схеми сервіровки столів.
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93-100
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати завдання в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Сервірування столу до обіду"
Урок № 42
Тема: Попередня та додаткова сервіровки столів до вечері. Підбір посуду, приборів і столової білизни для даного виду обслуговування. Схеми сервіровки столів.
Урок № 42
Тема: Попередня та додаткова сервіровки столів до вечері. Підбір посуду, приборів і столової білизни для даного виду обслуговування. Схеми сервіровки столів.
Презентація
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93-100
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, опрацювати форму в Google класі. Відповісти на Контрольні питання
.04.21
Урок № 43-44
Практична робота № 3
Сервірування столів до сніданку та обіду. Послідовність виконання сервіровки.Інструкційна картка
Опрацювати представлене відео, В ході перегляду зверніть увагу на зроблені помилки і вкажіть на них в звіті.
Підготувати звіт. Роботу надіслати.
Д\з. Повторити матеріал.
20.05.20
Урок № 45
Практична робота № 3
Сервірування столів до сніданку та обіду. Послідовність виконання сервіровки.Підготувати звіт. Роботу надіслати.
Д\з. Повторити матеріал.
Урок № 46 - 47
Практична робота № 4
Сервірування столів до вечері. Послідовність виконання сервіровки.Д\з. Повторити матеріал.
Тема 10. Організація процесу обслуговування
Урок № 49
Тема: Способи та методи обслуговування гостей
Урок № 51
Тема: Зустріч відвідувачів. Правила і порядок прийому відвідувачів.
Тема 11. Прийом і оформлення замовлення
Урок № 53
Тема:Подача меню і прейскурантів. Техніка прийому замовлення. Рекомендації страв і вино-горілчаних виробів, коктейлів згідно асортименту меню і прейскуранту. Необхідність перевірки відповідної сервіровки столу до замовлення.
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець) ст. 80 - 81
21.05.20
Урок № 48
Узагальнюючий урок
Урок № 48
Узагальнюючий урок
Тема 10. Організація процесу обслуговування
Урок № 49
Тема: Способи та методи обслуговування гостей
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект відповістина контрольні питання в Google класі.
22.05.20
Урок № 50
Тема: Форми обслуговування офіціантами
22.05.20
Урок № 50
Тема: Форми обслуговування офіціантами
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповіді на контрольні питання в Google класі.
Урок № 51
Тема: Зустріч відвідувачів. Правила і порядок прийому відвідувачів.
Теоретична частина
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець) ст. 78 - 80
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Скласти структуру виконання дій при зустрічі гостей.
25.05.20
Урок № 52
Тема: Психологія різних типів відвідувачів
Д\з. Опрацювати матеріал теоретичної частини та на сторінці 238-242 підручника (Сало Я.П.), записати опорний конспект, поміркувати та дати відповіді на питання в піднучнику записавши в зошит.
Тема 11. Прийом і оформлення замовлення
Урок № 53
Тема:Подача меню і прейскурантів. Техніка прийому замовлення. Рекомендації страв і вино-горілчаних виробів, коктейлів згідно асортименту меню і прейскуранту. Необхідність перевірки відповідної сервіровки столу до замовлення.
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець) ст. 80 - 81
27.05.20
Урок № 54 - 55
Практична робота № 5
Відпрацювання навичок прийому та оформлення замовлення. Д\з. Повторити матеріал.
Тема 12. Отримання та подача страв та напоїв
Урок № 56
Тема: Основні способи подачі страв: “в обнос”, “в стіл”, з використанням приставного (підсобного) столика
Урок № 56
Тема: Основні способи подачі страв: “в обнос”, “в стіл”, з використанням приставного (підсобного) столика
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на контрольні питання в Google класі приєднавши до завдання. Підготувати презентацію на тему "Способи подачі страв"
28.05.20
Урок № 57
Тема: Передача замовлення в буфет, холодний і гарячий цехи, одержання і підготовка посуду для замовлених страв.
Теоретична частина
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець) ст. 83 - 88
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець) ст. 83 - 88
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповірі на контрольні питання в Google класі.
Урок № 58
Тема: Одержання напоїв і готових страв. Необхідність перевірки одержаної продукції згідно замовлення. Вимоги до оформлення страв
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповірі на контрольні питання в Google класі.
29.05.20
Урок № 59
Тема: Правила подачі вино-горілчаних виробів. Порядок сервіровки столу у відповідності з подачею вино-горілчаних виробів. Температура подачі вино-горілчаних виробів.
Урок № 60
Тема: Техніка відкривання пляшок і наливання напоїв. Декантація вина
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповісти на контрольні питання в Google класі.
01.06.20
Урок № 61
Тема: Особливості відкривання та подачі шампанського
Правила подачі безалкогольних напоїв.
Теоретична робота
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповісти на питання красворду контрольні питання в Google класі.
Урок № 62
Практична робота № 6
Відпрацювання техніка відкорковування пляшок та наливання напоїв.
Відпрацювання техніка відкорковування пляшок та наливання напоїв.
03.06.20
Урок № 63
Практична робота № 6
Відпрацювання техніка відкорковування пляшок та наливання напоїв.
Відпрацювання техніка відкорковування пляшок та наливання напоїв.
Урок № 64
Тема: Узагальнюючий урок
Тема: Узагальнюючий урок
Д\з. Повторити матеріал.
Урок № 65
Тема: Подача холодних і гарячих закусок. Підбір посуду і приборів для подачі холодних закусок.
Тема: Подача холодних і гарячих закусок. Підбір посуду і приборів для подачі холодних закусок.
Теоретична частина
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест та дати відповіді на контрольні питання в Google класі.
Підготувати презентацію на тему: " Подача закусок"
Підготувати презентацію на тему: " Подача закусок"
05.06.20
Урок № 66
Тема: Подача перших страв. Підбір посуду і приборів для подачі супів в залежності від їх виду.
Тема: Подача перших страв. Підбір посуду і приборів для подачі супів в залежності від їх виду.
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест в Google класі.
Підготувати презентацію по темі "Способи подачі перших страв"
Урок № 67
Тема: Подача других страв. Підбір посуду і приборів для подачі других страв. Особливості подачі других страв при індивідуальних і групових замовленнях відвідувачів.
Тема: Подача других страв. Підбір посуду і приборів для подачі других страв. Особливості подачі других страв при індивідуальних і групових замовленнях відвідувачів.
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 111 - 115
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 111 - 115
Підібрати матеріал по темі "Гарніри і соуси"
Урок № 68
Тема: Правила подачі гарнірів і соусів до других страв. Траншування страв
Скласти пазл та ознайомитись з ним.
Тема: Правила подачі гарнірів і соусів до других страв. Траншування страв
Скласти пазл та ознайомитись з ним.
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, самостійно підібрати соус до гарніру, оформити в таблицю, надіслати в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Траншування страв"
Урок 69
Тема: Фламбування страв
Д/з опрацювати матеріал, оформити конспект, дати відповіді на питання в тест, скласти пазл скрін надіслати приєднавши до завдання в Google класі, підготувати цікаву інформацію про
види техніки фламбування
(презентація, відеоролик, реферат) використовуючи ресурси всесвітньої мережі
Інтернет.
Урок № 70
Тема: Подача солодких страв. Набір посуду для подачі солодких страв. Правила оформлення солодких страв
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати тест в Google класі.
Урок № 71
Тема: Правила подачі свіжих фруктів і ягід.
Урок № 71
Тема: Правила подачі свіжих фруктів і ягід.
https://sites.google.com/site/svitkulinariie/notatki/prikrasa-blud/fruktova-narizka-dla-prikrasi-svatkovogo-stolu
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповіді на контрольні питання в Google класі.
09.06.20
Урок № 72
Тема: Подача гарячих напоїв. Підбір посуду і сервіровка столу перед подачею гарячих напоїв. Порядок подачі чаю, кави, какао.
Тема: Подача гарячих напоїв. Підбір посуду і сервіровка столу перед подачею гарячих напоїв. Порядок подачі чаю, кави, какао.
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, пройти тест в Google класі.
Підготувати презентацію на тему "Підбір посуду і сервіровка столу перед подачею гарячих напоїв"
Урок № 73
Практична робота № 7
Відпрацювання навичок організації і техніки обслуговування відвідувачів в торговому залі
Відпрацювання навичок організації і техніки обслуговування відвідувачів в торговому залі
Д/з Підготувати зві, дати відповіді на контрольні питання,
10.06.20
Урок № 74 Практична робота № 7
Відпрацювання навичок організації і техніки обслуговування відвідувачів в торговому залі
Д/з Підготувати зві, дати відповіді на контрольні питання,
Урок № 75
Узагальнюючий урок
Д/з Повторити пройдений матеріал.
Урок № 76
Тема: Прийом замовлення з номерів, виконання замовлення. Організація обслуговування в готелях
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 333 - 335
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати завдання в квест кімнаті , скрін надіслати прикріпивши до завдання в Google класі. Підготувати презентацію на тему: "Види послуг при готелі"
12.06.20
Урок № 77
Тема: Організація обслуговування по типу "шведський стіл"
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 177 - 178
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему: "Різні типи обслуговування"
Урок № 78
Тема: Організація обслуговування по типу "Шведська лінія"
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 340 - 343
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Самостійно скласти по 10-12 питанань, відповіді на питання записати в дужках. Роботу прикріпити до завдання в Google класі.
Урок № 79
Тема: Організація обслуговування по типу "фуршет"
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 166 - 174
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, скласти пазл, зробити скрін, надіслати прикріпивши до завдання в Google класі.
Урок № 80
Тема: Організація обслуговування по типу "Бокал шампанського", "Бокал вина"
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, скласти пазл, зробити скрін, надіслати прикріпивши до завдання, відповісти на тест в Google класі.
15.06.20
Урок № 81
Тема: Організація обслуговування по типу "Дитячий день народження"
Підручник ( 1 Пятницька ) сторінка 321- 331
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, скласти меню дитячого свята, підібрати посуд та приботи згідно меню, дати відповіді на контрольні питання, надіслати прикріпивши до завдання в Google класі.
Урок № 82
Тема: Організація обслуговування по типу "Бенкет чай"
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 187 - 189
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, скласти схему розташування меблів та сервірування столу до бенкет - чаю, надіслати прикріпивши до завдання в Google класі. Підготувати презентацію на тему: "Бенкет- чай", надіслати.
16.06.20
Урок № 83
Тема: Організація обслуговування по типу "Кейтерінг"
Опрацювати підручник (1.Пятницька ) ст. 211 - 223
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповісти на контрольні питання, тест. Підготувати презентацію на тему: "Кейтерингове обслуговування" прикріпити до завдання в Google класі.
Урок № 84-85
Практична робота № 8
Відпрацювання навичок організації і техніки обслуговування відвідувачів.
Д/з Підготувати звіт, відповісти на контрольні питання, надіслати.
17.06.20
Урок № 86
Узагальнюючий урок
Д/з Повторити пройдений матеріал
Тема 13. Здійснення розрахунку з відвідувачами
Урок № 87
Тема: Розрахунок з відвідувачами. Форма рахунку, зміст і порядок його заповнення. Подача рахунку і проведення розрахунків.
Д/з Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дайте відповіді на контрольні питання в Google класі
Урок № 88
Тема: Розрахунок через комп’ютерно-касові системи.
Д/з Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Урок № 89-90
Практична робота № 9
Д/з Підготувати зві, дати відповіді на контрольні питання,
18.06.20
Тема 14. Збирання використаного посуду
Урок № 91
Тема: Прибирання використаного посуду, приборів.
Урок № 92
Тема: Послідовність прибирання чарок, бокалів, склянок
Д/з Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, пройдіть завдання в квест кімната в Google класі, результат надішліть. Бажаю успіхів
19.06.20
Урок № 93-94
Практична робота № 10
Прибирання використаного посудуІнструкційна картка
Д/з Підготувати зві, дати відповіді на контрольні питання,
Урок № 95
Узагальнюючий урок
вам необхідно пройти всі тести для отримання оцінки.
Свій результат ви можете розрахувати за таблицею додавши результати 4 тестів
оцінка | кількість балів |
12 | 44-40 |
11 | 39-36 |
10 | 35-33 |
9 | 32-29 |
8 | 28-25 |
7 | 24-20 |
6 | 19-17 |
5 | 16-14 |
4 | 13-10 |
3 | 9-7 |
2 | 6-4 |
1 | 3-1 |
Тема 15. Координація та контроль персоналу
Урок № 96
Тема: Робота персоналу
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему: "Персонал ресторану" прикріпити до завдання в Google класі.
Урок № 97
Тема: Підбір персоналу
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Урок № 98
Тема: Бригадний спосіб роботи та контроль за графіком
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповісти на контрольні питання, прикріпити до завдання в Google класі.
22.06.20
Тема 16. Обслуговування відвідувачів у буфеті та за барною стійкою
Урок № 99
Тема: Розташування барних стійок та їх конструкція
Підручник Сало Я. "Організація роботи барів" - ст 21-25
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему: "Оснащення барів" прикріпити до завдання в Google класі.
Урок № 100
Тема: Підготовка барної стійки до роботи. Вимоги до її оформлення
Підручник Сало Я. "Організація роботи барів" - ст 90-94
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати завдання з тестом в Google класі.
23.06.20
Урок № 101
Тема: Асортимент барного інвентарю
Підручник Сало Я. "Організація роботи барів" - ст 53-60
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему: "Асортимент барного інвантаря та посуду" прикріпити до завдання в Google класі.
Урок № 102
Тема: Умови подавання напоїв
Підручник Сало Я. "Організація роботи барів" - ст 97-104
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
24.06.20
Урок № 103
Тема: Обслуговування споживачів за барною стійкою
Підручник Сало Я. "Організація роботи барів" - ст 96-97
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Урок № 104
Підсумкова
Д/з Повторити матеріал
Комментариев нет:
Отправить комментарий