03-20 Організація обслуговування (МРО 4 р)

24.03.21

 Під час вивчення данного курсу ми будемо користуватись підручниками:

1. Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства: Підручник.:[для вищ.
навч. закл.] / За ред. П’ятницької Н. О. – 2-ге вид. перероб. та допов.– К.: Центр учбової літератури, 2011 – 584 с.

 2. Мальська М. П. Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування туристів (теорія та практика) [текст] підручник / / М. П. Мальська,
О. М. Гаталяк, Н. М. Ганич – К.: «Центр учбової літератури», 2013. – 304 с.

3. Архіпов В.В., Русавська В.А. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства. - К.: Центр учбової літератури, 2009
4. Збірник рецептур національних страв та кулінарних виробів. -К. "А.С.К.", 2000.
та інші підручник, посібники, інтернет ресурси 





Тема 1. Мета та завдання предмету. Ресторанне господарство, основні завдання,  перспективи розвитку.

Урок№1
Тема:  Заклади ресторанного господарства,  їх основні завдання, перспектива розвитку. 
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 11-14
https://lektsii.org/5-77169.html

Д\з. Опрацювати матеріал. записати опорний конспект.


Урок №2
Тема: Ознайомення з кваліфікаційною характеристикою і програмою з професії. Соціально-економічне і народногосподарське значення професії.

Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 11-14
https://lektsii.org/5-77173.html 
Д\з. Опрацювати матеріал. записати опорний конспект. 



Тема 2. Основні типи закладів ресторанного господарства.

Урок № 3
Тема: Класифікація закладів ресторанного господарства 

 Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 16-19
 https://lektsii.org/5-77174.html
https://pidruchniki.com/10561127/turizm/klasifikatsiya_zakladiv_restorannogo_gospodarstva 
Презентація
http://www.myshared.ru/slide/459365/

 Д\з. Опрацювати матеріал. записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему "Класифікація закладів ресторанного господарства" 
Дати відповіді на питання в Google класі.

Урок № 4
 Тема: Характеристика барів, кафе, закусочних.
https://studopedia.su/13_33768_harakteristika-tipiv-zrg-bariv-kafe-zakusochnih.html

Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 21-24
 Д\з. Опрацювати матеріал. записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему "Види барів" або "Різновиди кафе"


Урок № 5 
Тема: Характеристика ресторанів, класи ресторанів. Види послуг, які надають заклади ресторанного господарства.
https://lektsii.org/5-77176.html
https://studopedia.su/13_33769_harakteristika-restoraniv-klasi-restoraniv.html 
https://studopedia.su/13_33770_klasifikatsiya-restoraniv.html 
  
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 19-21
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.


Урок № 6
Тема: Принципи розміщення сітки закладів ресторанного господарства. Правила роботи заклади ресторанного господарства.
https://helpiks.org/7-41285.html 

 Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 25-27
 Д\з. Опрацювати матеріал. записати опорний конспект. 
 Відповісти на питання   в Google класі (Обов`язково!)

Урок № 7 
Тема:  Структура управління ресторану. Права та обов’язки працівників ресторану.

https://lektsii.org/5-77179.html 

 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.


Урок № 8
Тема: Узагальнюючий урок тем № 1,2
Нагадую всім пройти тестування в Google класі


25.03.21

Урок № 9
Тема 3. Виробничі приміщення, їх характеристика, обладнання
Загальна презентація до теми


Тема: Цехова та безцехова структура виробництва.
https://lektsii.org/5-77181.html
https://lektsii.org/5-77182.html

Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання

Урок № 10
Тема: Характеристика технологічного процесу. Організація роботи заготівельних цехів, доготівельних цехів.
https://pidruchniki.com/1566021243443/turizm/organizatsiya_virobnitstva
https://studfile.net/preview/5152708/page:3/
https://poznayka.org/s41675t1.html

Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання


26.03.21
Урок № 11
Тема: Організація складського господарства. 
Організація виробництва - Гриньова В.М. - 11.2
https://studopedia.com.ua/1_134220_organizatsiya-skladskogo-gospodarstva.html

Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання


29.03.21
Урок № 12
Тема: Вимоги та характеристики приміщень закладів ресторанного господарства.
https://studopedia.org/4-185955.html
https://helpiks.org/7-41284.html
Опрацювати підручник (5. С.Г. Кравець ) ст. 25-27

Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на питання.
Контрольні питання

Тема 4. Торгівельні приміщення, їх характеристика, обладнання


Урок № 13
Тема: Види торгівельних приміщень: вестибюль з гардеробом, зала чекання (аванзала), торгівельна і банкетна зали. Їх призначення, обладнання і вимоги до оформлення.
Приміщення для споживачів
https://pidruchniki.com/12810419/turizm/primischennya_dlya_spozhivachiv
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.

Урок № 14

Тема: Торгівельна зала – основне приміщення ресторану, її розміщення і зв’язки з виробничими цехами, сервізною і мийною столового посуду, буфетом

Вимоги до оформлення приміщень
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 30-35
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, пройти тестування в Google класі. Підготувати презентацію на тему  " Оформлення торгівельної зали"

 01.04.21

Урок № 15
Тема: Підсобні приміщення: сервізна та мийна столового посуду. 
https://tourism-book.com/pbooks/book-81/ua/chapter-3138/

Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, пройти тестування в Google класі

Урок № 16

Тема: Правила миття столового посуду, приборів. Зв’язки мийної і сервізної з виробничими приміщеннями та торговими


https://studopedia.su/13_33790_pitannya-dlya-samoperevirki.html


Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.  Підготувати презентацію по темі  "Підсобні приміщення".

02.04.21

Урок № 17
Тема: Роздавальні
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 35-42
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект



Урок № 18 
Узагальнюючий урок 
Контольний тест 
Д/з повторити матеріал.



Тема 5. Організація процесу підготовки залів до обслуговування згідно з вимогами

Урок № 19
Тема: Значення  правильної організації  підготовки торгового залу до обслуговування відвідувачів. Вимоги до прибирання приміщень.
Конспект
Прибирання приміщення
Організація робочого місця
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 86-87
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Контрольний тест в Google класі


05.04.21
Урок № 20
Тема: Розміщення обідніх столів і стільців. Вплив конфігурації зали, розміщення колон, естради, дверей на розміщення столів і стільців. Ширина проходів і прохід між столами. Перевірка стійкості меблів. Міри усунення недоліків. Правила і порядок підготовки квітів при складанні букетів, композицій.
Теорнтична частина
Розміщення меблів
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 87-89
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
Контрольний тест в Google класі.

Тема 6. Вивчення необхідного обладнання, меблів, посуда, приборів, білизни

Урок № 21
Тема: Види меблів, які використовують у торговому залі
Теоретична частина
https://lektsii.org/5-77191.html

Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 42-45
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
виконати тест в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Види меблів, які використовують в залі"




07.04.21

Урок № 22
Тема: Столовий посуд і його види: порцеляновий, фаянсовий, його форми, розміри, призначення.
Конспект
https://lektsii.org/5-77196.html
Квест кімната має три завдання, після відповіді на яку відкриються двері, Для отримання оцінки необхідно пройти квест і тестування.

Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 46-52
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.



Урок № 23
Тема: Столовий посуд і його види: кришталевий, скляний, його форми, розміри, призначення.
Теоретична частина
https://lektsii.org/5-77201.html

Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 62-67
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.
виконати тест в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Асортимент столового посуду", " Асортимент скляного посуду"


Урок № 24
Теме: Металевий посуд, його форми, розміри, призначення.
Теоретична частина
Презентація

Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 54-57

 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати тест в Google класі.




Урок № 25
Тема: Характеристика і призначення приборів індивідуального використання та додаткових приборів.
Теоретична частина
Презентація

Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 58-61


 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест в Google класі.

Урок № 26
Тема: Столова білизна, яка застосовується в закладах ресторанного госпобарства і її характеристика.
Теоретична частина
Презентація


Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 71-73

 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест в Google класі.


09.04.21
Урок № 27-28
Практична робота № 1
Складання полотняних серветок.
Підготувати звіт. Скласти три інструкційно - технологічні картки складання серветок з (трьох) різних позицій.


Урок № 29
Узагальнюючий урок
Тематичний тест
Д/з повторити пройдений матеріал


12.04.21
Тема 7. Вивчення меню і прейскурантів
Урок № 30
Тема: Меню. Призначення меню. Види меню: меню “аля-карт” (з вільним вибором), денного раціону, чергових страв, порційних страв, комплексних обідів (“табл-дот”), меню спеціальних видів обслуговування (прийомів, бенкетів, від Шефа, сезонних, тематичних   і т.д.).
Презентація
Теоретична частина
Види меню
Авторське меню у ресторан-дайнер «Жовток»
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 75-79
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію "Різновиди меню", скласти порівняльну  таблицю


Урок № 31
Тема: Меню 
спеціальних видів обслуговування (прийомів, бенкетів, від Шефа, сезонних, тематичних   і т.д.)..
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 75-79
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Скласти  меню


14.04.21

Урок № 32
Тема: Асортиментний мінімум. Порядок розміщення закусок та страв з урахуванням послідовності їх подачі. Сезонні та фірмові страви в меню.
Теоретична частина
Дизайн меню
https://blog.khorzov.com/2017/09/27/kakoe-menu-luchshe-rabotaet-s-foto-ili-bez/

Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 79-83
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати  тест в Google класі. Скласти комплексне меню сніданку, обіду. Роботу надіслати.


Урок № 33
Тема: Прейскурант. Призначення і зміст прейскуранту. Послідовність розміщення в прейскуранті вино-горілчаних виробів, напоїв, кондитерських і тютюнових виробів.
Теоретична частина
https://studfile.net/preview/5152418/page:4/
Презентація Дипломная работа: Удосконалення надання послуг в ресторані "Не ...
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати  тест  в Google класі.


Урок № 34
Практична робота № 2
Вивчення меню та прейскурантів. Вправи по складанню меню та прейскурантів.

Підготувати звіт. Роботу надіслати в Google класі.
 Д\з. Повторити матеріал.



Урок № 35
Практична робота № 2
Вивчення меню та прейскурантів. Вправи по складанню меню та прейскурантів.

Підготувати звіт. Роботу надіслати в Google класі.
 Д\з. Повторити матеріал.



Тема 8. Отримання посуду, приборів, столової білизни, підготовка до обслуговування

Урок № 36
Тема: Одержання столової білизни, посуду і приборів. Перевірка якості. 
Теоретична частина 
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 92-93

 Способи полірування посуду та приборів. Способи додаткового протирання посуду і приборів

 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати  тест в Google класі
 

Тема 9. Здійснення попередньої сервіровки столів

Урок № 37
Тема: Правила і порядок підготовки спецій і приправ. Види спецій і приправ. Зберігання і вимоги до якості спецій і приправ


 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект дати відповіді на контрольні питання   в Google класі. Підготувати презентацію на тему "Підготовка та оформлення спецій"



15.04.21
Урок № 38
Тема: Способи накривання столів скатертинами і заміна скатертин
Теоретична частина
Презентація


Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93 -95


 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, Скласти схеми послідовності накривання столу скатертиною ( 2 способи) Контрольні питання в Google класі



Урок № 39
Тема: Загальні правила і послідовність сервірування столів в залежності від типу підприємства. Види сервіровки. Вимоги до сервіровки столів і техніка сервірування.
Теоретична частина



Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст.  93-100


 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати  завдання в Google класі.


16.04.21
Урок № 40
Тема: Попередня та додаткова сервіровки столів до сніданку. Підбір посуду,  приборів і столової білизни для даного виду обслуговування. Схеми сервіровки столів.
Теоретична частина
Презентація


Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93-100

 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати  завдання  в Google класі.

19.04.21

Урок № 41
Тема: Попередня та додаткова сервіровки столів до обіду. Підбір посуду,  приборів і столової білизни для даного виду обслуговування. Схеми сервіровки столів.
Теоретична частина


Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93-100

 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати  завдання в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Сервірування столу до обіду"


Урок № 42
Тема: Попередня та додаткова сервіровки столів до вечері. Підбір посуду,  приборів і столової білизни для даного виду обслуговування. Схеми сервіровки столів.
Презентація
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 93-100
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект,  опрацювати форму   в Google класі. Відповісти на Контрольні питання


.04.21
Урок № 43-44
Практична робота № 3
Сервірування столів до сніданку та обіду. Послідовність виконання сервіровки.

Інструкційна картка




Опрацювати представлене відео, В ході перегляду зверніть увагу на зроблені помилки і вкажіть на них в звіті.

Підготувати звіт.  Роботу надіслати.
Д\з. Повторити матеріал.



20.05.20
Урок № 45
Практична робота № 3
Сервірування столів до сніданку та обіду. Послідовність виконання сервіровки.
Підготувати звіт.  Роботу надіслати.
Д\з. Повторити матеріал.



Урок № 46 - 47
Практична робота № 4
Сервірування столів до вечері. Послідовність виконання сервіровки.

Інструкційна картка
Підготувати звіт. Роботу надіслати.
Д\з. Повторити матеріал.



21.05.20
Урок № 48
Узагальнюючий урок
контрольне тестування

Д\з. Повторити матеріал.


Тема 10. Організація процесу обслуговування

Урок № 49
Тема: Способи та методи обслуговування гостей
Теоретична частина

Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 151 - 153
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект відповістина контрольні питання  в Google класі.


22.05.20
Урок № 50
Тема: Форми обслуговування офіціантами
Теоретична частина

Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 156 - 160

Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект,  відповіді на контрольні питання  в Google класі.


Урок № 51
Тема: Зустріч відвідувачів. Правила і порядок прийому відвідувачів. 
Теоретична частина

Опрацювати підручник (5.  С.Г. Кравець) ст.  78 - 80

 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Скласти структуру виконання дій при зустрічі гостей.


25.05.20
Урок № 52 
Тема: Психологія різних типів відвідувачів
Д\з. Опрацювати матеріал теоретичної частини та на сторінці 238-242 підручника (Сало Я.П.), записати опорний конспект, поміркувати та дати відповіді на питання в піднучнику записавши в зошит. 

Тема 11. Прийом і оформлення замовлення

Урок № 53
Тема:Подача меню і прейскурантів. Техніка прийому замовлення. Рекомендації страв і вино-горілчаних виробів, коктейлів згідно асортименту меню і прейскуранту. Необхідність перевірки відповідної сервіровки столу до замовлення.


Опрацювати підручник (5.  С.Г. Кравець) ст.  80 - 81


 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати  тест  в Google класі.


27.05.20
Урок № 54 - 55
Практична робота № 5
Відпрацювання навичок прийому та оформлення замовлення.

Інструклійна картка
Підготувати звіт. Роботу надіслати.
 Д\з. Повторити матеріал



Тема 12. Отримання та подача страв та напоїв

Урок № 56
Тема: Основні способи подачі страв: “в обнос”, “в стіл”, з використанням приставного (підсобного) столика
Теоретична частина

Опрацювати підручник (5.  С.Г. Кравець) ст.  81 - 83

 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дати відповіді на контрольні питання в Google класі приєднавши до завдання. Підготувати презентацію на тему "Способи подачі страв"


28.05.20
Урок № 57
Тема: Передача замовлення в буфет, холодний і гарячий цехи, одержання і підготовка посуду для замовлених страв. 

Теоретична частина
Опрацювати підручник (5.  С.Г. Кравець) ст.  83 - 88

Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект,  дати відповірі на контрольні питання  в Google класі.


Урок № 58
Тема: Одержання напоїв і готових страв. Необхідність перевірки одержаної продукції згідно замовлення. Вимоги до оформлення страв

Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект,  дати відповірі на контрольні питання  в Google класі.



29.05.20
Урок № 59
Тема: Правила подачі вино-горілчаних виробів. Порядок сервіровки столу у відповідності з подачею вино-горілчаних виробів. Температура подачі вино-горілчаних виробів. 
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект відповісти на тест в Google класі. 




Урок № 60
Тема: Техніка відкривання пляшок і наливання напоїв. Декантація вина

Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 142- 148, ознайомитись з відео 


 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповісти на контрольні питання  в Google класі.


01.06.20
Урок № 61
Тема: Особливості відкривання та подачі шампанського
Правила подачі безалкогольних напоїв.

Теоретична робота
Шампанське: де, коли і як пити | Українська правда _Життя


 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповісти на питання красворду  контрольні питання в Google класі.


Урок № 62
Практична робота № 6 
Відпрацювання техніка відкорковування пляшок та наливання напоїв.

Інструкційна картка
Підготувати звіт. Надіслати роботу.



03.06.20
Урок № 63
Практична робота № 6 
Відпрацювання техніка відкорковування пляшок та наливання напоїв.

Інструкційна картка
Підготувати звіт. Надіслати роботу.



Урок № 64 
Тема: 
Узагальнюючий урок

Д\з. Повторити матеріал.


Урок № 65
Тема: Подача холодних і гарячих закусок. Підбір посуду і приборів для подачі холодних закусок.
Теоретична частина
Презентація
Як розрахувати, скільки страв і продуктів потрібно на святковий ...30 рецептів страв для фуршетного столу | Picantecooking


Гарячі закуски, Хіжина на Довженка
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 104 - 110

 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест та дати відповіді на контрольні питання  в Google класі.
 Підготувати презентацію на тему: " Подача закусок"



05.06.20
Урок № 66
Тема: Подача перших страв. Підбір посуду і приборів для подачі супів в залежності від їх виду.
Теоретична частина
Перші страви




Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст.  101- 104

 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект виконати тест  в Google класі.
Підготувати презентацію по темі "Способи подачі перших страв"


Урок № 67
Тема: Подача других страв. Підбір посуду і приборів для подачі других страв. Особливості подачі других страв при індивідуальних і групових замовленнях відвідувачів.
Теоретична частина


Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 111 - 115
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати тест в Google класі.
Підібрати матеріал по темі "Гарніри і соуси"



Урок № 68
Тема: Правила подачі гарнірів і соусів до других страв. Траншування страв

Скласти пазл та ознайомитись з ним.
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, самостійно підібрати соус до гарніру, оформити в таблицю, надіслати  в Google класі. Підготувати презентацію на тему " Траншування страв"


Урок 69
Тема: Фламбування страв


Д/з опрацювати матеріал, оформити конспект, дати відповіді на питання в тестскласти пазл  скрін надіслати приєднавши до завдання в Google класіпідготувати цікаву інформацію про види техніки фламбування (презентація, відеоролик, реферат) використовуючи ресурси всесвітньої мережі Інтернет


Урок № 70
Тема: Подача солодких страв. Набір посуду для подачі солодких страв. Правила оформлення солодких страв
Теоретична частина


Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 118 - 121

 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати  тест  в Google класі.



Урок № 71
Тема: Правила подачі свіжих фруктів і ягід.
https://sites.google.com/site/svitkulinariie/notatki/prikrasa-blud/fruktova-narizka-dla-prikrasi-svatkovogo-stolu

ФРУКТОВА ТАРІЛКА. Обсуждение на LiveInternet - Российский Сервис ...Фруктова нарізка для прикраси святкового столу - Світ кулінарії


 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповіді на контрольні питання  в Google класі.



09.06.20

Урок № 72
Тема: Подача гарячих напоїв. Підбір посуду і сервіровка столу перед подачею гарячих напоїв. Порядок подачі чаю, кави, какао.
Теоретична частина
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 121- 124





 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, пройти  тест  в Google класі.

Підготувати презентацію на тему "Підбір посуду і сервіровка столу перед подачею гарячих напоїв"




Урок № 73
Практична робота № 7
Відпрацювання навичок організації і техніки обслуговування відвідувачів в торговому залі

Д/з Підготувати зві,  дати відповіді на контрольні питання,



10.06.20
Урок № 74 
Практична робота № 7
Відпрацювання навичок організації і техніки обслуговування відвідувачів в торговому залі



Д/з Підготувати зві,  дати відповіді на контрольні питання,



Урок № 75
Узагальнюючий урок

Д/з Повторити пройдений матеріал.


Урок № 76
Тема: Прийом замовлення з номерів, виконання замовлення. Організація обслуговування в готелях
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 333 - 335

 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати  завдання в квест кімнаті , скрін надіслати прикріпивши до завдання   в Google класі. Підготувати презентацію на тему: "Види послуг при готелі"



12.06.20
Урок № 77
Тема: Організація обслуговування по типу "шведський стіл"
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 177 - 178

 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.  Підготувати презентацію на тему: "Різні типи обслуговування"



Урок № 78
Тема: Організація обслуговування по типу "Шведська лінія"

Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 340 - 343
Види меню, сніданків, прискорених форм обслуговування
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Самостійно скласти по 10-12 питанань, відповіді на  питання записати в дужках. Роботу  прикріпити до завдання   в Google класі


Урок № 79
Тема: Організація обслуговування по типу "фуршет"
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 166 - 174

 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, скласти пазл, зробити скрін, надіслати прикріпивши до завдання   в Google класі


Урок № 80
Тема: Організація обслуговування по типу "Бокал шампанського", "Бокал вина"
Організація обслуговування прийомів - презентация онлайн
 Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, скласти пазл, зробити скрін, надіслати прикріпивши до завдання, відповісти на тест   в Google класі



15.06.20
Урок № 81
Тема: Організація обслуговування по типу "Дитячий день народження"
Підручник ( 1 Пятницька ) сторінка 321- 331

Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, скласти меню дитячого свята, підібрати посуд та приботи згідно меню, дати відповіді на контрольні питання, надіслати прикріпивши до завдання  в Google класі



Урок № 82
Тема: Організація обслуговування по типу "Бенкет чай"
Опрацювати підручник (1. П’ятницької Н. О.) ст. 187 - 189
9.Технологія підготовки та проведення бенкету - чай, бенкету - кава.

Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, скласти схему розташування меблів та сервірування столу до бенкет - чаю,  надіслати прикріпивши до завдання   в Google класі.  Підготувати презентацію на тему: "Бенкет- чай", надіслати.




16.06.20
Урок № 83
Тема: Організація обслуговування по типу "Кейтерінг"
Опрацювати підручник (1.Пятницька ) ст. 211 - 223
Шпаргалка
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповісти на контрольні питання, тест. Підготувати презентацію на тему:  "Кейтерингове обслуговування" прикріпити до завдання в Google класі.
  

Урок № 84-85
Практична робота № 8
Відпрацювання навичок організації і техніки обслуговування відвідувачів.
Д/з Підготувати звіт, відповісти на контрольні питання, надіслати.

17.06.20
Урок № 86
Узагальнюючий урок

Д/з Повторити пройдений матеріал


Тема 13. Здійснення розрахунку з відвідувачами

Урок № 87
Тема: Розрахунок з відвідувачами. Форма рахунку, зміст і порядок його заповнення. Подача рахунку і проведення розрахунків. 
Д/з Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, дайте відповіді на контрольні питання  в Google класі  

Урок № 88
Тема: Розрахунок через комп’ютерно-касові системи.
Д/з Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.


Урок № 89-90

Практична робота № 9

Оформлення бланків рахунків. Проведення розрахунку з відвідувачем.
Д/з Підготувати зві, дати відповіді на контрольні питання,


18.06.20
Тема 14. Збирання використаного посуду

Урок № 91
Тема: Прибирання використаного посуду, приборів.



Д/з Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати  тест  в Google класі



Урок № 92
Тема: Послідовність прибирання чарок, бокалів, склянок

Д/з Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, пройдіть завдання в квест кімната  в Google класі, результат надішліть. Бажаю успіхів


19.06.20
Урок № 93-94
 Практична робота № 10
Прибирання використаного посуду
Інструкційна картка
Д/з Підготувати зві, дати відповіді на контрольні питання,



Урок № 95
Узагальнюючий урок
вам необхідно пройти всі тести для отримання оцінки.

Свій результат ви можете розрахувати за таблицею додавши результати 4 тестів


 оцінка кількість балів
 12 44-40
 11 39-36
 10 35-33
 9 32-29
 828-25 
 7 24-20
 6 19-17
 5 16-14
 4 13-10
 3 9-7
 2 6-4
 1 3-1


Тема 15. Координація та контроль персоналу

Урок № 96
Тема: Робота персоналу

Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему:  "Персонал ресторану" прикріпити до завдання в Google класі.
  

Урок № 97
Тема: Підбір персоналу

Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект.


Урок № 98
Тема: Бригадний спосіб роботи та контроль за графіком

Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, відповісти на  контрольні питанняприкріпити до завдання в Google класі.



22.06.20
Тема 16. Обслуговування відвідувачів у буфеті та за барною стійкою
Урок № 99
Тема: Розташування барних стійок та їх конструкція
Підручник Сало Я. "Організація роботи барів" - ст 21-25
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему:  "Оснащення барів" прикріпити до завдання в Google класі.
  
Урок № 100
Тема: Підготовка барної стійки до роботи. Вимоги до її оформлення

Підручник Сало Я. "Організація роботи барів" - ст 90-94
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект, виконати завдання з тестом в Google класі.
  

23.06.20
Урок № 101
Тема: Асортимент барного інвентарю
Підручник Сало Я. "Організація роботи барів" - ст 53-60
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. Підготувати презентацію на тему:  "Асортимент барного інвантаря та посуду" прикріпити до завдання в Google класі.
  


Урок № 102
Тема: Умови подавання напоїв
Підручник Сало Я. "Організація роботи барів" - ст 97-104
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. 


24.06.20
Урок № 103
Тема: Обслуговування споживачів за барною стійкою

Підручник Сало Я. "Організація роботи барів" - ст 96-97
Д\з. Опрацювати матеріал, записати опорний конспект. 


Урок № 104
Підсумкова

Д/з Повторити матеріал

Комментариев нет:

Отправить комментарий