09-19 Технологічне обладнання (офіціант 3р)

03.04.20
 Тема1. Мета та завдання предмета, класифікація технологічного обладнання.
Урок № 1 
Тема: Основні напрямки механізації та автоматизації виробничих процесів. Вимоги до сучасного обладнання.
Д/з Підручник О.П. Шинкаренко - Технічне оснащення підприємств громадського харчування, частина 1 - ст. 4-7.
 Самостійно скласти конспект. дати відповіді на контрольні питання. Надіслати на електронну пошку або в вайбер(фото звіт або електронні відповіді)
 Контрольні питання
1. Технологічні вимоги - це...
2. Експлуатаційні вимоги - це...
3. Конструктивні вимоги - це...
4. Економічні вимоги - це...
 5. Вимоги безпеки та охорона праці
6. Що таке технічна естетика обладнання 



Урок № 2
Тема: Класифікація технологічного обладнання.
https://helpiks.org/4-106573.html 

 Підручник  Н.П. Саєнко -Устаткування підприємств громадського харчування - Київ "ЛДЛ"2005. сторінка 36-38. 
Д/з опрацювати тему, оформити конспект, дати відповіді на питання
 Контрольні питання
 1. За якими ознаками класифікують механічне обладнання
2. Що означає за ступінью автоматизації? Дати повну відповідь
3. На які групи поділяють обладнання за функціональними ознаками?
4. Які структури робочого циклу машини вам відомі та їх відмінності?
5. За видом та властивостями продуктів машини поліляють на...

Відповіді надіслати на електронну пошку або в вайбер (фото звіт або електронні відповіді)




Тема 2. Механічне обладнання
Урок № 3 
Тема: Машини для нарізування гастрономічних продуктів.
1. Будова
2. Принцип дії
3. Правила експлуатації
http://ito.vspu.net/Naukova_robota/data/Konkursu/2008_2009/Gordiychyk_2008_2009/Kuhar_Dist/predmet/Oblad/Obl_kk_11/urok/T_6/gastronom.htm 
 https://studopedia.org/12-68706.html
Презентація: https://naurok.com.ua/prezentaciya-do-uroku-klasifikaciya-mashin-dlya-narizannya-hliba-ta-gastronomichnih-tovariv-6091.html
https://technodelo.com/pravilnaya-zatochka-nozha-slajsera/ 
 
 Підручник  Н.П. Саєнко -Устаткування підприємств громадського харчування - Київ "ЛДЛ"2005. сторінка 122-129.
 Підручник О.П. Шинкаренко - Технічне оснащення підприємств громадського харчування, частина 1 - ст. 163-167.

Д/з опрацювати тему, оформити конспект, дати відповіді на питання
Контрольні запитання:
1. Що є робочим органом слайсер ?
2. Як змінюють товщину нарізання продукту?
3. Опишіть процс загострення ножа на слайсері.
4. Опишіть вимоги охорони праці при роботі зі слайсером.
5. Як виправити проблему, якщо при нарізанні рулету він ломається?
6.  Підпишіть всі елементи слайсера


Слайсеры - ОБОРУДОВАНИЕ ПРЕДПРИЯТИЙ ОБЩЕСТВЕННОГО ПИТАНИЯ

Відповіді надіслати на електронну пошку або в вайбер (фото звіт або електронні відповіді)


Урок № 4 
Тема: Хліборізальні машини

1. Будова
2. Принцип дії
3. Правила експлуатації  https://studopedia.com.ua/1_302720_hliborizalni-mashini.html


 Підручник  Н.П. Саєнко -Устаткування підприємств громадського харчування - Київ "ЛДЛ"2005. сторінка 117-122.
 Підручник О.П. Шинкаренко - Технічне оснащення підприємств громадського харчування, частина 1 - ст. 167-171.

Д/з опрацювати тему, оформити конспект, виконати тестове завдання в Google класі., відповіді надішліть відповідно завданню.

07.04.20
Тема 2. Теплове обладнання
Урок № 5
Тема:  Класифікація теплового устаткування.
http://ito.vspu.net/Naukova_robota/data/Konkursu/2008_2009/Gordiychyk_2008_2009/Kuhar_Dist/predmet/Oblad/Obl_kk_11/urok/T_7/Zag_vidom_tepl.htm 

 Підручник  Н.П. Саєнко -Устаткування підприємств громадського харчування - Київ "ЛДЛ"2005. сторінка 133-134.


Д/з опрацювати тему, оформити конспект, дати відповіді на контрольні питання,  виконати тестове завдання в Google класі.



10.04.20
Урок № 6
Тема: Поняття про НВЧ та ІЧ-обігрів.
Підручник  Н.П. Саєнко -Устаткування підприємств громадського харчування - Київ "ЛДЛ"2005. сторінка 206-208.

https://studfile.net/preview/5194336/page:28/

https://studopedia.com.ua/1_424937_tema--aparati-z-Ich--ta-nvch-nagrIvom.html


Контрольні питання:
1. У чому полягають конструктивні особливості грилів?
2. Особливості ІЧ-нагріву харчових продуктів.
3. Особливості НВЧ-нагріву харчових продуктів.
4. Назвіть основні фактори, які негативно впливають на організм людини при використанні НВЧ- та ІЧ-нагріву.
5. Назвіть частоти, які використовуються у НВЧ-апаратах в Україні?
Назвіть діапазон електромагнітного випромінювання при ІЧ-нагріві.
6. Основні правила безпечної експлуатації апаратів із ІЧ-нагрівом.
7. Основні правила безпечної експлуатації апаратів із НВЧ-нагрівом.
8. Назвіть основні технологічні ефекти при ІЧ-тепловій обробці харчових продуктів.
9. В чому перевага приготування в ІЧ - печах на відміну від смаження?
10. За рахунок чого відбувається приготування продуктів в НВЧ-печах?
Д/з опрацювати тему, оформити конспект, дати відповіді на контрольні питання.

Урок № 7
Тема: Гриль електричний
1. Будова
2. Принцип дії
3. Правила експлуатації
Різні види грилів

 Підручник  Н.П. Саєнко -Устаткування підприємств громадського харчування - Київ "ЛДЛ"2005. сторінка 209-212
Д/з опрацювати тему, оформити конспект, дати відповіді на контрольні питання. Підготувати презентацію по темі: "Грилі різних типів"


Контрольні запитання:



Урок № 8
Тема: Мікрохвильові печі.
Презентація: НВЧ - печі - опрацювати.

Підручник  Н.П. Саєнко -Устаткування підприємств громадського харчування - Київ "ЛДЛ"2005. сторінка 212-218.
Д/з опрацювати матеріал, оформити конспект, дати відповіді на контрольні питання в презентації.



Урок № 9
Тематичне оцінювання.
Виконати тестове завдання в Google класі. (Обов`язково!)
Посилання до тесту


14.04.20
Тема 3. Холодильне обладнання

Урок № 10

Тема: Способи охолодження.

Підручник  Н.П. Саєнко -Устаткування підприємств громадського харчування - Київ "ЛДЛ"2005. сторінка 277-279

Презентація  - ст.5-14 опрацювати.
Д/з опрацювати матеріал, оформити конспект.



17.04.20
Урок № 11
Тема: Класифікація холодильного устаткування

Класифікація холодильного обладнання

Підручник  Н.П. Саєнко -Устаткування підприємств громадського харчування - Київ "ЛДЛ"2005. сторінка 290-291


Д/з опрацювати матеріал, оформити конспект.


Урок № 12
Тема: Холодильні шафи.
Холодильні шафи
Теоретична частина
Контрольні питання

 Підручник  Н.П. Саєнко -Устаткування підприємств громадського харчування - Київ "ЛДЛ"2005. сторінка 296-299.


Д/з опрацювати тему, оформити конспект, дати відповіді на контрольні питання  в Google класі. результат роботи надіслати у вигляді фото. 

Урок № 13
Тема: Холодильні прилавки, прилавки-вітрини
Теоретична частина

Підручник  Н.П. Саєнко -Устаткування підприємств громадського харчування - Київ "ЛДЛ"2005. сторінка 299-307


https://studfile.net/preview/5118072/page:18/

Д/з опрацювати матеріал, оформити конспект. Підготувати презентацію на тему " Холодильні шафи, прилавки, вітрини"




Урок № 14
Тема: Льодогенератори, фризери, охолоджувачі напоїв.

Підручник  Н.П. Саєнко -Устаткування підприємств громадського харчування - Київ "ЛДЛ"2005. сторінка 307-310


Лоьдогенератор

  Фризер

Диспенсор для напоїв (охолоджувач)


Гранітор



Теоретична частина
https://studfile.net/preview/5118072/page:19/
https://studopedia.com.ua/1_41599_tema--holodilne-ustatkuvannya.html

Д/з опрацювати матеріал, оформити конспект,
дати відповіді на контрольні питання.
Контрольні питання

21.04.20
Тема: Ваговимірювальне обладнання
Урок № 15
Тема: Класифікація ваговимірювального облад
Презентація
Конспект
https://studfile.net/preview/5118072/page:20/

Д/з опрацювати матеріал, оформити конспект, дати відповіді на контрольні питання.
Контрольні питання

24.04.20
Урок № 16
Тема: Вага електронна торгова ВР - 1038
Теоретична частина


Підручник О.П. Шинкаренко - Технічне оснащення підприємств громадського харчування, частина 1 - ст. 189-191.
Д/з опрацювати матеріал, оформити конспект



Урок № 17
Тема: Електронна вага моделі ВЕ - 15

Теоретична частина
https://studopedia.org/10-139376.html
https://studopedia.org/10-139377.html
Підручник О.П. Шинкаренко - Технічне оснащення підприємств громадського харчування, частина 1 - ст. 192-200.


Д/з опрацювати матеріал, оформити конспект, відповіді на кросворд надіслати



Урок № 18
Тема: Вимоги до ваговимірювального обладнання
Теоретична частина

Д/з опрацювати матеріал, оформити конспект
Контрольне тестування в Google класі.

Урок № 19
Тема: Практична робота № 1
Зважування товарів на електронних вагах

Інструкційна картка


Підготувати звіт


28.04.20
Урок № 20
Тема: Практична робота № 1

Зважування товарів на електронних вагах

Інструкційна картка

Підготувати звіт




05.05.20
Урок № 21
Тематичне оцінювання
Тест для виконання
Д/з повторити матеріал.


08.05.20
Тема 6. Електронні контрольно-касові апарати

Урок № 22
Тема: Класифікація реєстраторів розрахункових операцій.
Фото: Економічна правда
 Д/з опрацювати матеріал, оформити конспект, відповіді на контрольні питання  та заповніть робочий аркуш в  Google класі


Урок № 23
Тема: Реєстратор розрахункових операцій типу ЕРА – 101.10
Д/з опрацювати матеріал, оформити конспект, відповіді на  контрольні питання та заповніть робочий аркуш в  Google класі



Урок № 24
Тема: Реєстратор розрахункових операцій моделі «SAMSUNQER -350 - UA»
Д/з опрацювати матеріал, оформити конспект, відповіді на контрольні питання та заповніть робочий аркуш в  Google класі


Урок № 25
Тема: Види звітів та оформлення касового журналу.
Картинки по запросу картінки Фіскальний звітний чек,
Д/з опрацювати матеріал, оформити конспект, відповіді на Контрольні питання та заповніть робочий аркуш в  Google класі


12.05.20
Урок № 26

Практична робота № 2

Підготовка до роботи касових апаратів, розрахунок з відвідувачами
Д/з Дати відповіді на красворд. Підготувати звіт


13.05.20
Урок № 27 -28

Практична робота № 3

Робота на електронних контрольно-касових апаратах. Виведення звітів, заповнення документації

Д/з Дати відповіді на контрольні питання в роботі. Підготувати звіт

Урок № 29
Тематичне оцінювання теми 





Комментариев нет:

Отправить комментарий